luni, 27 februarie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Destinatie de vacanta - cimitirul

   Exista excentrici care au ca destinatie de vacanta,nici mai mult nici mai putin,decat cimitirele,poate dintr-o fascinatie pentru arhitectura impozanta, pentru istoria zonei sau pur si simplu cauta locuri de veci cu personalitate.

   Cemeterio de la La Recoleta este unul dintre locurile de vizitat din Buenos Aires,locul unde este inmormantata Eva Peron,conceput mai mult ca un oras cu bulevarde largi.






   Cimitirul Sain Louis din New Orleans, Louisiana este oarecum  aparte  pentru ca oamenii sunt inmormantati in cripte deasupra solului,deoarece nivelul ridicat al apelor subterane din New Orleans face imposibila inhumarea.





    Forest Lawn Memorial Park din Los Angeles,California are o intrare unica,pentru ca s-a dorit crearea unui loc de veci cu o perspectiva mai insorita,astfel rezultand un parc tematic pentru moarte.De exemplu piatra de mormant a lui Telly Savalas este o acadea sau lucrarile lui Michelangelo sunt reconstituite aici,iar cei de la Paramount proiecteaza lunar filme aici.


   Green-Wood,cimitirul din Brooklyn,New York are 600 000 de morminte raspandite pe 478 de hectare si este inclus ca atractie turistica a orasului,imediat dupa Podul Brooklyn.




   Old jewish sau Cimitirul vechi evreiesc din Praga,Cehia,dateaza din 1439.De mentionat este faptul ca desi in timpul Holocaustului mai toate cimitrele evreiesti au fost distruse,Hitler a cerut in mod special ca acest cimitir sa ramana intact,deoarece dorea ca dupa castigarea razboiului sa construiasca aici un muzeu.


   Zentralfriedhof din Viena,Austria este al doilea cel mai mare cimitir din Europa si tinand cont de faptul ca Viena este capitala muzicii clasice atunci nu este de mirare ca aici sunt inmormantati Ludwig van Beethoven,Johannes Brams,Franz Shubert, Johann Straus,Antonio Salieri.




   Cimitirul protestant de langa Roma,Italia are ca rezidenti celebrii pe poetii John Keats si Percy Shelley,dar cel mai celebru mormant este al lui Cestius Gaius Epulo care are forma unei piramide egiptene si dateaza din seccolul XII i.Hr.





   Cimetiere du Pere-Lachaise din Paris este unul dintre cele mai cunoscute cimitire din lume,care dateaza din anul 1804 si care gazduieste mari nume ale culturii universale: Marcel Proust,Gertrude Stein,Jim Morrison,Oscar Wilde,Edith Piaf,Frederic Chopin,Sarah Bernhardt sau Honore de Balzac.



   Cimitirul Highgate din Londra Anglia este deosebit si remarcabil datorita faptului ca in jurul mormintelor,natura se pastreaza nealterata,mormintele fiind inconjurate de copaci,flori si ferigi salbatice.






   Cimitirul Vesel de la Sapanta contine sute de cruci de lemn pe care sunt pictate scene din viata si uneori din moartea celor care au decedat si in versuri ticluite maiestru,ii sunt reiterate scene definitorii din viata sa.






   Cu scuzele de rigoare ca nu m-am putut folosi de diacritice,dar laptopul meu face figuri,va spun hai pa si clar give me a five
                                                     Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu