miercuri, 29 februarie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD- Festivaluri aluimentare bizare

   Ieri,în timp ce mă documentam pentru articolul cu festivaluri ciudate,am strâns foarte multe date despre celebrări asemănătoare dedicate produselor alimentare.

   Noche de Rabanos ( Noaptea ridichilor ) se sărbătoreşte în Mexic din secolul al XVI-lea de când călugării spanioli au adus această rădăcinoasă în colonii.De atunci vânzătorii sculptează din ridichi diferite forme pentru a-şi atrage clienţii.



   Festiivalul anual al testicolelor se ţine cu conştiinciozitate în fiecare sfârşit de iulie în Clinton,Montana, SUA,iar aici pot fi servite după mai multe reţete, testicule de taur.De menţionat este faptul că la sfârşitul festivalului se joacă Bingo,iar câştigătorul pleacă cu pancarda " Mi-am luat bile de la Festivalul de testicole".

   Campionatul Mondial de suflat mazărea se ţine în Cambrigeshire,Marea Britanie şi a fost fondat deoarece oficialităţile locale doreau suplimentarea de fonduri pentru primărie,taxa de participare fiind de o liră pentru adulţi şi o jumătate de liră pentru copii.


   Festivalul de gătit animale ucise în accidente pe şosea se ţine în fiecare an în Marlington,West Virginia,SUA,iar protagoniştii sunt de la oposum şi raton până la cerb.



   Festivalul Usturoiului din Gilroy,California,SUA, atrage în fiecare an 100 000 de vizitatori,care mănâncă,comercializează sau gătesc 72 de tone de usturoi.Se consumă alimmente care se gătesc în mod clasic cu usturoi,dar şi în combinaţii surprinzătoare cum ar fi:îngheţată cu usturoi,plăcintă cu usturoi sau răcoritoare cu usturoi.




   Waikiki Spam Jam are o tradiţie în Hawai din timpul celui de-al doilea război mondial şi este un festival dedicat cărnii la conservă,iar fondurile rezultate sunt în totalitate folosite în scopuri caritabile.



   Ivrea Orange Festival este cumva înfrăţit cu La Tomantina,doar că în Ivrea,Italia în loc de roşii se aruncă cu portocale,iar acest festival are o vechime de 800 de ani,de când tinerele domniţe aruncau de la balcon cu portocale pentru a atrage atenţia alesului lor,iar concursul a evoluat până la o rivalitate în stradă între fete şi băieţi. 


   Vilanova i la Geltru,Spania,iniţial a fost un protest împotriva regimului lui Franco,dar apoi a devenit o tradiţie,astfel încât în fiecare an pe 14 februarie se organizează acest carnaval unde principala atracţie este lupta cu plăcinte.


   Ziua Clătitelor din Olney,Anglia,se ţine în fiecare an de Lăsatul Secului,când femeile echipate cu şorţ,bonetă şi cu câte o tigaie cu clătite fac o cursă de viteză şi îndemânare pe străzile din Olney,





   Ziua Salatei din Yuma,Arizona,SUA,a devenit o tradiţie,deoarece,credeţi sau nu,dar Yuma este capitala mondială a salatei,iar comercializarea ei aduce anual la buget 1,5 miliarde de dolari. Sculpturile în salată şi varză sunt şi ele premiate,iar veniturile sunt şi ele indecent de mari.



                        Hai pa şi clar give me a five
                                                        Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu