marți, 28 februarie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Festivaluri ciudate

   În fiecare an,la date bine stabilite,mii de oameni participă voluntar şi doritori la festuivaluri cu totul şi cu totul bizare;deşi unele au o vechime respectabilă, altele nu,toate în schimb au un lucru în comun:sunt ciudate.

   În Bunol,regiunea Valencia,Spania,în fiecare ultimă miercuri a lunii august,se celebrează festivalul La Tomatina,când cei 9000 de locuitori ai oraşului plus în jur de 40 000 de vizitatori străini se bat cu roşii.





   În luna mai a fiecărui an,pe Cooper's Hill, în Gloucestershire,Marea Britanie are loc Rolling Cheese Festival,unde un mii de oameni se rostogolesc pe panta abruptă a dealului pentru a prinde o roată mare de brânză.




   Focurile de tabără de Sf.Ioan sunt celebrate în fiecare an în Spania între 19 şi 24 iunie,când prin aceste focurile de tabără alimentate cu mobilier vechi,copii încearcă să sară.





   În fiecare an în a patra duminică a lunii ianuarie în Manganeses de la Polvorosa, Spania,în cinstea patronului oraşului,St. Vincent de Paul,se ţine festivalul " Aruncarea caprei ",când unul din localnici aruncă o capră din turnul bisericii,pe care sătenii ar trebui să o prindă pe o prelată.

   Hadaka Matsuri este un festival japonez la care participanţii sunt aproape goi şi se bat în noroi.







   El Colacho datează din anul 1620 şi este un festival care se celebrează în Spania în fiecare an de sărbătoarea Corpus Christi,când toţi copiii născuţi în ultimele 12 luni sunt puşi pe saltele,iar cel ales va sări peste ei.






   În oraşul Las Nieves din Spania,toţi oamenii care au suferit o experienţă ce aproape i-a ucis,participă la liturghia în onoarea Sf.Marta de la Ribarteme, patroana reînvierii,iar apropiaţii îi vor purta în sicrie până pe colina din apropierea bisreicii.




   Până de curând,în Germania se ţinea Goose Clubbing Festival,unde un individ se arunca de pe o clădire pe alta cu o gâscă legată la piept.






   În Kawasaki,Japonia,în fiecare primăvară se ţine festivalul Kanamara Matsuri,dedicat fertilităţii,astfel că toate obiectele(bomboane,legume,cadouri etc.)comercializate şi existente în festival,au o formă falică.




   Thaipusan este un festival hindus ce se celebrează în fiecare an în ianuarie şi februarie,naşterea lui Murugan,fiul zeilor Shiva şi Parvati,iar participanţii se rad pe cap şi cu ace înfipte în obraji şi limbă,fac un pelerinaj la templu.









                                      Hai pa şi clar give me a five
                                                                   Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu