joi, 16 februarie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Momente definitorii pentru începutul secolului XXI

   După mai bine de un deceniu de când am început al treilea mileniu,putem privi în urmă şi analiza zbuciumul şi frământările petrecute în această perioadă,iar dacă le-am structura pe categorii am putea clasifica cele mai memorabile şi definitoroii momente ale secolului XXI.

   - LITERATURĂ - după zece ani,la 21 iulie 2007,ultima parte,a şaptea,a lui Harry Potter,cel mai celebru vrăjitor,creat de o scriitoare necunoscută Joanne Rowling,care peste noapte din şomera veşnic în căutarea unei slujbe,a devenit una din cele mai bogate femei de pe Pământ,cea care a creat o adevărată isterie mondială cu povestea ei magică despre magie;

   - TELEVIZIUNE - reality show-urile au luat avânt după anul 2001,când după un concept al lui Simon Cowel s-a lansat Pop Idol,care odată preluat şi în SUA a strâns într-o singură ediţie mai multe voturi decât la alegerile prezidenţiale.

   - FILM - Danny Boyle a creat în anul 2008 capodopera cinematografică ,,Slumdog Millionaire,, bazat pe cartea lui Vikas Swarup ,,Q&A,, unde ne este relatată povestea unui tânăr sărac şi şansa lui de a se îmbogăţi la varianta indiană a jocului ,,Cum să fii milionar,, chiar dacă adevăratul scop al tânărului este acela de a-şi găsi iubita pierdută.Tema curajoasă şi măiestria realizării peliculei o urmează fericit pe cea din 2005,din ,,Brokeback Mountain,, iar apariţia lor l-a făcut  pe Joe Morgenstern să le numească ,,capodopere a unei lumi globalizate,, .

   - SPORT - la începutul anului 2012 Novak Djokovik a câştigat Australian Open după cel mai lung meci din istorie,care a durat mai bine de 6 ore şi pe care l-a disputat împotriva lui Rafael Nadal.

   - MUZICĂ - notabil este faptul că la 23 octombrie 2001,Apple lansează iPod,aparat ce a schimbat însăşi industria muzicii,iar până astăzi peste 220 de milioane de astfel de aparate au fost comercializate.De specificat este şi dispariţia regelui muzicii pop Michael Jackson.

   - TEHNOLOGIE - la 4 februarie 2004 a fost lansat facebook.com,iar reţeaua de socializare a adus poate cele mai mari schimbări în interacţiunea umană de la apariţia telefonului încoace.Alte apariţii notabile în acest domeniu ar fi televiziunea HD sau internetul de mare viteză.

   - ECONOMIE - în ianuarie 2002 a fost introdusă pe piaţa monetară moneda euro,care a devenit a doua cea mai utilizată monedă din lume,pentru că 23 de ţări utilizează această monedă.

   - AFACERI INTERNAŢIONALE - la 11 septembrie 2001,patru avioane au fost deturnate de către extremiştii musulmani şi s-au prăbuşit ăn locaţii diferite:2 avioane s-au prăbuşit în World Trade Center,unul la Pentagon,iar ultimul avion s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania,iar urmările au fost devastatoare,  aproape 3000 de oameni au murit,iar războiul început împotriva trupelor teroriste Al-Qaida a culminat în 2011 cu uciderea liderului acestei grupări,Osama Bin Laden.

   - NATURĂ - La 26 decembrie 2004 în Oceanul Indian a avut loc un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter în urma căruia au murit 230 000 de oameni şi peste un milion de oameni au fost obligaţi să îşi mute domiciliul.Un fenomen asemănător a avut loc în anul 2011 în Japonia când în urma unui cutrenur de 8,9 pe scara Richter 28 000 de oameni şi-au pierdut viaţa,dar în urma exploziei generatoarelor de la Centrala Nucleară de la Fukuşima.în urma expunerii la radiaţii mult mai multe persoane vor avea de suferit în viitor.

   - POLITICĂ - la 4 noiembrie 2008 la alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii,Barack Obama a devenit primul preşedinte de culoare,învingându-l pe contra-candidatul său,senatorul John Mc Cain.


                 Hai pa li clar give me a five
                                              Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu