luni, 10 decembrie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Creaturi mitice II

   - MINOTAUR - vine din mitologia greacă și poate fi descris ca fiind jumătate om și cealaltă jumătate,cea superioară,ar fi de taur.Ar fi trăit într-un labirint proiectat în insula Creta de Dedalus,tatăl lui Icar,cel care a zburat prea aproape de Soare,la cererea regelui Minos,și care în final ar fi fost ucis de eroul Tezeu.
 
 
 
   - SATYRUL - este cunoscut ca făcând parte dintre însoțitori i zeului Pan și ar fi descris ca o făptură pe jumătate om și jumătate capră,apt de viclenie și înșelătorie,periculos,dar și laș.
 
 
 
     - UNICORNUL - este o  altă făptură fantastică care are înfățișarea unui cal alb cu un corn în mijlocul frunții.Este o făptură blândă al cărui corn poate neutraliza otrava sau poate îndeplini cele mai tainice și nebunești dorințe. Se mai spune că uciderea sau rănirea unei ființe atât de pure este un păcat capital.
 
 
 
   - PHOENIX - sau Pasărea de Foc este o făptură mitică ce piere în foc și renaște mai apoi din propria cenușă și ale cărei lacrimi vindecă răni grave.Are pene aurii roșiatice,iar spre sfârșitul vieții se spune că își construiește singură un cuib din rămurele căruia îi dă foc,astfel mistuindu-se în flăcări,pentru ca în același loc să renască din propria sa cenușă.
 
 
 
    - GRYPHON - poate fi descris ca un leu cu cap și aripi de vultur și este considerată a fi o creatură care deține puterea regelui animalelor,leul și agilitatea și eleganța unui vultur și poate tocmai de aceea în antichitate s-a dezvoltat convingerea că această creatură ar fi fost păzitorul zeilor.
 
 
 
BONUS
 
 
 
 
 
Hai pa și clar give me a five
Alina
 
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu