luni, 3 decembrie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Lumi pierdute II

   În copilărie ne-am lăsat imaginația să zboare în lumi fabuloase,pierdute,în regate ascunse pline de legende,care purtau în ele simbolul unor fapte eroice și total lipsite de egoism ce pot însufleți pe orcine.

   - LYONESSE - se spune că ar fi tărânul natal al unuia dintre Cavalerii Mesei Rotunde,Sir Tristan,o țară situată în apropierea Cornwal-ului,care s-ar fi scufundat în mare după bătălia ținută aici și în care regele Arthur ar fi fost rănit mortal.
 
 
 
   - CANTRE'R GWAELOD - este un ținut antic scufundat undeva la vest de Țara Galilor din cauza unui rege mult prea ocupat cu plăcerile bahice decât cu fortificațiile,cu digul care i-ar fi ferit de consecințele nefaste.
 
 
 
   - EL DORADO - când spaniolii au invadat Mexicul,au aflat legenda unui oraș fabulos pavat cu aur care era condus de un rege numit El Dorado  sau Regele de Aur care se spunea că avea întregul corp acoperit cu o pulbere de aur,dar nici acest tărâm nu a fost găsit niciodată.
 
 
 
   - AVALON - cuvântul vine se pare din galeză și înseamnă ,,mere,, iar locul ar fi o insulă legendară unde Regele Arthur și-ar fi găsit sabia,pe Excalibur,pe care a smuls-o dintr-o piatrp unde stătea de secole,iar legenda spune că atunci când Regele Arthur se va întoarce,de aici își va conduce poporul spre victorie.
 
 
 
     - ATLANTIS - probabil cel mai faimos oraș pierdut care ar fi fost distrus și scufundat cu 10 000 de ani în urmă de un cutremur și a cărei civilizație avea cunoștințe mult superioare oricărei făpturi de pe pământ.
 
 
 
BONUS
 
Sursa:YouTube
 
 
Hai pa și clar give me a five
Alina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu