marți, 4 decembrie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Moș Nicolae - mit și realitate

      Moș Nicolae este dincolo de toate tradițiile care s-au țesut în jurul sărbătorii care îi poartă numele,un sfânt popular ale cărei pilde sunt demne de urmat din cauza compasiunii de care a dat dovadă și a responsabilizării fiecăruia dintre noi într-o mai bună și conștientă întrajutorare.Am căutat legende și mituri mai puțin cunoscute despre Moș Nicolae care acum în perioada începerii sărbătorilor de iarnă și a noianului de cadouri care ne așteaptă - sper -să ne facă pe fiecare să alegem cu înțelepciune cam în orice acțiune pe care o vom întreprinde.
 
 
   - Pentru copiii este Moșul care aduce daruri,pentru copiii năzdrăvan este Moșul care aduce nuiaua,iar părinții se identifică cu el,ei fiind cei care aprovizionează ghetuțele cu dulciuri și alte daruri.
 
   - Moș Nicolae s-a născut în jurul anului 270 dHr. în localitatea Patara fost episcop romano-catolic în Myra ( Anatolia,Turcia ).
 
   - Modul în care acesta ar fi ajuns episcop este cel puțin inedit,deoarece după moartea episcopului din Myra,preoții nu s-au putut înțelege cine va fi succesorul și au convenit ca cel care va intra primul în biserică a doua zi,acela să fie consacrat ca episcop.
 
   - A ales să fie direct implicat în viața enoriaților săi,astfel că în momentul în care a auzit că unul dintre ei a hotărât să își trimită cele trei fete să  câștige bani într-un mod necinstit,neonorant și lipsit de virtute,din cauză că nu aveau zestre,episcopul Nicolae le-a aruncat în timpul nopții câte o pungă cu bani pentru a se putea căsători după placul inimii și fără să se dezonoreze.
 
   - Unul din principalele motive pentru care imaginea sa a fost mereu asociată cu dragostea pentru copii,este și din cauza minunii învierii a trei copii mici care au fost omorâți de un hangiu hain care vroia să îi transforme în șuncă.
 
   - Sf.Nicolae este și patronul marinarilor și asta datorită faptului că familia sa avea o flotă de pescuit pe care a donat-o celor care aveau nevoie.
 
    BONUS
 
Sursa:YouTube
 
 
Hai pa și clar give me a five
Alina
 
  
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu