marți, 25 decembrie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Lucruri pe care nu le şti despre Crăciun

 
 -  Ziua naşterii Domnului se sărbătoreşte abia din anul 200 dHr. când teologii din Alexandria au hotărât ca aceasta să se ţină în data de 20 mai.Abia după anul 380 dHr.în încercarea de a-ţi uni într-un fel toate regiunile vastului imperiu,Biserica de la Roma a hotărât să celebreze ziua de Crăciun în data de 25 decembrie.Data a foslementatăt totuşi influenţată de tradiţiile păgâne care s-a dovedit din scrierile Sf.Cyprian că marca ziua naşterii Soarelui.
 
   - Scena naşterii Domnului a fost adusă în atenţia oamenilor abia în secolul al XIII-lea,de către Sf.Francisc,protectorul animalelor,care a pus-o în scenă,făcând din aceasta o tradiţie.
 
   - Deşi putem crede că oferirea cadourilor de Crăciun este o strategie de marketing capitalistă,totuşi romanii făceau schimb de daruri cu cei dragi în ziua de Anul Nou,iar în timp, această tradiţie a fost transferată pentru seara de Ajun de Crăciun.
 
   - În urma Reformei Protestante în anul 1644 Parlamentul englez a interzis ca Ziua Crăciunului să fie celebrată de către popor până în anul 1681 când Guvernatorul Edmund Anros a revocat interdicţia.
 
   - Cei care studiază religia au găsit multe similitudini între Naşterea lui Iisus şi naşterea zeului păgân al soarelui,Mithra,care s-a născut în vârful unui munte,iar în jurul său s-au strâns animale şi păstori care i-au adus daruri.
 
BONUS
 
 
Hai pa şi clar give me a five
Alina
 
CRĂCIUN FERICIT !
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu