miercuri, 5 decembrie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Moș Nicolae - mit și realitate II

 
Moș Nicolae este dincolo de toate tradițiile care s-au țesut în jurul sărbătorii care îi poartă numele,un sfânt popular ale cărei pilde sunt demne de urmat din cauza compasiunii de care a dat dovadă și a responsabilizării fiecăruia dintre noi într-o mai bună și conștientă întrajutorare.Am căutat legende și mituri mai puțin cunoscute despre Moș Nicolae care acum în perioada începerii sărbătorilor de iarnă și a noianului de cadouri care ne așteaptă - sper - să ne facă pe fiecare să alegem cu înțelepciune cam în orice acțiune pe care o vom întreprinde.
 
   - De cele mai multe ori rămășițele corpului unui sfânt sunt purtate peste tot în lume ,iar părți din respectivul sfânt sălășluiesc în bisericile ridicate prin locurile pe unde a înfăptuit vreo minune.Sf. Nicolae este printre puținii ale cărui rămășițe pământești au rămas într-un singur loc,la Bari.În anul 2005,într-un laborator din Anglia i s-a făcut reconstrucția feței și de acolo ni-i s-a dezvăluit faptul că avea nasul rupt,iar înălțimea sa era una medie.
 
   - Sf.Nicolae era cunoscut și pentru faptul că intervenea pentru acuzații condamnați la moarte pe nedrept,împiedindu-le execuția.
 
   - A arătat o mare intoleranță față de păgâni și față de atei.
 
   - Odată pe an,pe 6 decembrie,rămășițele Sf.Nicolae elimină un lichid apos numit ,,Manna,, care se pare că are puteri miraculoase imense.
 
   - Inițial primele cadouri au fost făcute de măicuțele de la mănăstire care lăsau în noaptea de 6 decebrie în pragul caselor oaenilor nevoiași,pachete cu haine și alimente.
 
   - În zilele noastre,în noaptea de 5 spre 6 decembrie,copiii își pun ghetuțele gata curățate la ușă,în care Moș Nicolae pune dulciuri și jucării prntru copiii cuminți,iar cei nrastâmpărați primesc o nuia.
 
 
BONUS
 
Sursa:YouTube
 
Hai pa și clar give me a five
Alina
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu