duminică, 9 decembrie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Creaturi mitice

   - GIGANTUL - cu acest nume s-au procopsit monștrii cu trăsături umane și cu o putere superioară.În ,mitologie îi găsim mereu în conflict cu zeii,asociați cu haosul și cu natura sălbatică,creați de zeița pământului Gaia din pământ amestecat cu sângele mărețului Uranus,iar din Biblie îl avem pe Goliat cel cu mușchi mari și minte puțină.
 
 
 
   - BHANSEE - au rădăcini în mitologia irlandeză,sunt spirite celtice,vestitoare ale morții,care apar de pe lumea cealaltă în momentul în care cineva este în pragul morții și își fac cunuscută prezența prin strigăte de jale înfiorătoare.
 
 
 
   - GORGONA - sunt făpturi nitice cu colți și șerpi în loc de păr,iar legenda spune că cine o privește în ochi se transformă pe loc în stană de piatră.Din mitologie cea mai cunoscută Gorgonă este fără îndoială Medusa,cea ucisă de Perseu care a făcut-o să-și privească chipul în scutul său și astfel a putut să-i taie capul.
 
 
 
- SIRENA - sunt creaturi fantastice ale mării care apar în mitologie și literatură,mai apoi,încă din scrierile lui Homer,în ,,Odyseea,, eroul Ulise (Odyseu) pe drumul de  întoarcere din marele război troian se întâlnește cu aceste făpturi jumătate femei,jumătate pește care îi ademeneau pe marinari cu cântecul lor până în locuri unde nava lor se lovea de stânci,iar ei își pierdeau viața.
 
 
 
   - CICLOPUL - aparține familiei giganților,dar se diferențiază prin faptul că au un singur ochi poziționat în mijlocul frunții,iar din muiologie știm că sunt fii ai lui Poseidon,puternicul zeu al mării.
 
 
BONUS
 
 
 
Sursa:YouTube
 
 
Hai pa și clar give me a five
Alina
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu