miercuri, 26 decembrie 2012

BLOGUL DE ŞTIRI HD - Lucruri pe care nu le ştim despre Crăciun II

 
   - Ideea bomboanelor pentru bradul de Crăciun,i-a venit unui vânzător de bomboane din Indiana,Tom Smith, care a lansat astfel una dintre cele mai populare tradiţii de Crăciun,iar astăzi o cutie de astfel de dulciuri poate costa de la câţiva lei până la câteva zeci de milioane de lei.
 
   - Tradiţia pomului de Crăciun vine din secolul al VII-lea,când Sf.Boniface a tăiat un copac considerat a fi sacru de zeităţile nordice şi l-a decorat cu fructe şi lumânări,pentru a le dovedi sătenilor că aceştia  nu sunt cu adevărat legitimi.
 
   - În era prescurtărilor internautice,întâlnim de multe ori prescurtarea cuvântului Christmas (Crăciun) scris XMAS.Înlocuirea cu litera X poate fi considerată profană,mai puţin la greci,unde această literă înlocuieşte legitim ,,chi,, din veche limbă greacă.
 
    - Moş Crăciun este urmaşul Sf. Nicolae,cel care s-a dovedit a fi protectorul celor aflaţi în nevoie,deoarece, în secret acesta le oferea bani şi cadouri săracilor.
 
   - Originea colindelor de Crăciun se pierde în negura vremii,dar totuşi legenda spune că la naştereaMântuitorului,o stea i-a călăizit pe cei trei magi de la răsărit care au anunţat vestea din casă în casă colindând ,,Steaua sus răsare,,.
 
BONUS
 
Sursa:YouTube
 
Hai pa şi clar give me a five
Alina
 
CRĂCIUN FERICIT !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu