marți, 31 iulie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Comori găsite 2

   O comoară este o cantitate mare de aur,argint,pietre prețioase,bani,bijuterii sau orice altceva de valoare găsită îngropată sau ascunsă și fără proprietar.De-a lungul istoriei au fost găsite câteva comori incredibile de o valoare inestimabilă:

   - TILLIA TEPE (Afganistan ) - site-ul arheologic a fost descoperit în anul 1979 de către arheologii ruși și cuprinde mai multe mii de piese de aur,bijuterii,monede,curele.







   - NAGYSZENTMIKLOS ( România ) - lângă Sânnicolaul Mare au fost descoperite în anul 1791,23 de obiecte ( vase ) din aur care datează din secolul X.






    - PIETROASELE ( România ) -comoara de la Pietroasele,lângă Buzău,a fost descoperită în anul 1837 și avea în componența sa 22 de obiecte din aur,dar doar 12 au putut fi conservate și expuse la Muzeul Național de Istorie din București.







   GOURDON ( Franța ) - descoperită în anul 1845,cuprinde obiecte din aur care datează din sec. V,mai exact monede din aur și pocale încrustate cu pietre prețioase.







   - JAVA ( Indonezia ) - este cea mai recent descoperită comoară și care cuprinde 14 000 de perle,4 000 de rubine,400 de safire  și mai mult de 2 200 de granate,toate recuperate de pe un vas scufundat cu peste 1 000 de ani în urmă.





 Hai pa și clar give me a five
                                     Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu