miercuri, 11 iulie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Obiecte de tortură medievale 1

   Tortura este o practică străveche care era utilizată pentru pedeapsă,interogatoriu  sau pentru descurajarea și înfrângerea spiritului celor deveniți prea îndrăzneți pentru mai marii vremurilor.Deși astăzi măcar la nivel declarativ și teoretic pozăm în făpturi mult mai umane și miloase,dar adevărul este că orice Muzeu al Torturii din lume încasează sume uriașe de pe urma vizitatorilor care nu sunt doar avizi să asimileze informații,așa că următoarea mea listă de curiozități adună cele mai utilizate obiecte de tortură în Evul Mediu:
- ZDROBITORUL DE CAPETE - este un dispozitiv în care cel ce urmează să fie torturat își așează capul sub capacul superior,iar bărbia pe bara de jos,iar cu ajutorul șurubului și a manetei superioare se tasează capul până când dinții se sparg,maxilarul se rupe,ochii ies din globii oculari și într-un final oasele se fărâmă.











- LABA DE PISICĂ - avea un mâner atașat și era folosită de multe ori ca o prelungire a mâinii pentru a putea răni și a rupe carnea de pe oase din orice parte a corpului într-un mod eficient.






- ZDROBITORUL DE GENUNCHI - era construit din bare de lemn cu ținte care erau plasate în fața și în spatele genunchiului și odată forțate să se închidă zdrobeau genunchiul într-un mod extrem de eficient.







- FIICA MĂTURĂTORULUI - este un cadru de metal construit cu orificii pentru cap,mâini și picioare care  obligau corpul să fie așezat în modul optim pentru recoltarea sângelui.






- SCAUNUL IUDEULUI - mâinile și picioarele erau legate și ridicate,iar corpul era astfel așezat pentru distrugerea lentă și totală a organelor genitale.














- MĂGARUL SPANIOL - pe două bucăți de lemn îmbinate în partea superioară și ridicată la o înălțime suficient de mare pentru ca trupului celui pregătit de tortură să îi poată fi atașate de picioare greutăți mai mari și mai mici pentru ca agonia să dureze cât mai mult.







- CHOKE PEAR - era folosit pentru distrugerea iremediabilă a vaginului femeilor acuzate de uniune cu Satana sau a rectului necredincioșilor cu tendințe homosexuale.






                                                             Hai pa și clar give me a five
                                                                                                   Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu