luni, 23 iulie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Limbaje mai puțin cunoscute 1

   - CHAMICURO - este o limbă oficială în Peru,cu puține șanse de supraviețuire în viitor,deoarece astăzi există doar 8 vorbitori de limbaj chamicuro în toată lumea,care încearcă să evite dispariția și eliminarea lui prin distribuirea de dicționare.

   - LIMBA BASCĂ - acest limbaj este unul izolat care are rădăcini latine,se pare,iar regiunea bască se întinde de-a lungul frontierei dintre Spania și Franța,aici conviețuind în jur de 600 000 de locuitori vorbitori ai acestei limbi devenită aproape o enigmă pentru lingviști.






   - FRIZIANA - are strânse legături cu limba engleză,deși  din aceasta este o limbă germanică din familia limbilor indo-europene,iar vorbitorii de friziană sunt locuitori ai Țărilor de Jos și Germania.


























 - LIMBAJUL MIAO - este limbajul folosit de un grup etnic minoritar din China care are similitudini și rădăcini în limba chineză,cantoneză ți mandarina,iar alfabetul  folosit este cel latin.






 - LIMBAJUL FOLOSIT ÎN INSULELE FEROE - este tot un limbaj germanic care are strânse legături cu limba islandeză,atât de strânse încât atât islandezii cât și locuitorii din Insulele Feroe ar putea citi cu ușurință documente nordice vechi.












BONUS
                                                                                                 Sursa:YouTube
                                           Hai pa și clar give me a five
                                                                                Alina
                                                                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu