duminică, 15 iulie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Obiecte de tortură medievale 2

   Tortura este o practică străveche care era utilizată pentru pedeapsă,interogatoriu  sau pentru descurajarea și înfrângerea spiritului celor deveniți prea îndrăzneți pentru mai marii vremurilor.Deși astăzi măcar la nivel declarativ și teoretic pozăm în făpturi mult mai umane și miloase,dar adevărul este că orice Muzeu al Torturii din lume încasează sume uriașe de pe urma vizitatorilor care nu sunt doar avizi să asimileze informații,așa că următoarea mea listă de curiozități adună cele mai utilizate obiecte de tortură în Evul Mediu:
- ASPERSORUL DE PLUMB - arată ca un polonic cu găuri și capac,care era umplut cu ulei sau metal încins,iar capacul odată împins făcea lichidul să se reverse.

- ZDRBITORUL DE SÂNI - deși avea gheare atașate care străpungeau carnea,pentru o maximă senzație de durere,ghearele erau întâi încinse bine în foc.









- FOARFECELE DE CROCODIL - obiectul făcut din fier și cu lame zimțate erau încinse în focși apoi folosite pentru tăiatul degetelor.








- FECIOARA DE FIER - era un obiect construit după forma corpului uman,iar pe interior era prevăzut cu cuie care intrau în carne fără să ajungă la organele vitale,odată ce capacul era închis.








- PATUL LUI PROCUST - mâinile și picioarele erau legare de capătul patului,iar odată manivela întoarsă și patul lungit,membrele erau și ele întinse la maxim până când se ajungea la smulgerea lor.







- SCAUNUL VRĂJITOARELOR - era prevăzut pe toată suprafața sa cu ținte care intrau și răneau carnea celui legat în el.








- MASCA RUȘINII - o purtau femeile adulterine,rău platnicii sau cei care nu îndeplineau întocmai și la timp instrucțiunile prelaților vremii.






                                                    Hai pa și clar give me a five
                                                                                          Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu