marți, 31 iulie 2012

BLOGUL DE ȘTIRI HD - Fântâni arteziene 1

  - BAMPO BRIDGE ( Han River,Seul,Coree ) - are 1140 de metri lungime,fiind cea mai lungă fântână arteziană din lume.Prin cele 380 de orificii,se pompează 190 de tone de apă pe minut,iar cele 220 de lumini amplasate formează un caleidoscop de lumină și culoare care au făcut-o să își câștige numele de Moonlight Rainbow Fountain.

   - FÂNTÂNA BOGĂȚIEI ( Suntec City,Singapore ) - a fost ridicată respectând toate principiile Feng Shui pentru atragerea norocului și a bogăției,iar tehnic are peste 30 de metri înălțime,o bază de 16,831 metri pătrați și pentru construcția ei s-au folosit 85 de tone de bronz.

   - FONTAINE DES INNOCENTS ( Paris,Franța ) - a fost creată de arhitectul renascentist Pierre Lescot și sculptată mai apoi de Jean Goujon care i-a aplicat în partea superioară și pe muchii,amorași,copii ce poartă cununi de laur pe cap și un arc cu săgeți în mâini.Inițial a fost construită inițial în Cimitirul Inocenților până când în anul 1858 a fost strămutată în locul în care se află și astăzi.

   - FÂNTÂNA REGELUI FAHD ( Coasta Jeddah,Arabia Saudită ) - este cea mai înaltă fântână din lume,înălțimea ei poate fi comparată cu înălțimea Turnului Eifel și ea a fost donată de către regele Fahd bin Abdul Aziz.

   - BIG WILD GOOSE PAGODA MUSIC FOUNTAIN ( Xian City,China ) - este cea mai mare fântână muzicală din Asia și cea mai bine luminată.
                                                                       BONUS

                                                                                            Sursa:YouTube
                                         Hai pa și clar give me a five
                                                                               Alina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu